Toegankelijkheidspremie voor lokale ondernemers

Op 24 april 2018

Toegankelijkheidspremie voor lokale ondernemers

Horeca- en handelszaken zijn niet altijd voorzien op het bezoek van mensen met een beperking. Verhoogjes, het ontbreken van voldoende houvast en het gebrek aan geschikte nutsvoorzieningen houden mensen thuis. Een toegankelijkheidspremie vanuit de gemeente kan hierbij een oplossing vormen. Via een financiële tussenkomst voor ondernemers die kleine, maar noodzakelijke aanpassingswerken willen uitvoeren, verhogen we de toegankelijkheid van de gemeente. Ook zaakvoerders zien zo een serieuze kost verdwijnen. Wie bijvoorbeeld drempelverlagingen, hellende vlakken en handgrepen wil installeren, zou een premie kunnen aanvragen bij de gemeente.

Hand ook in eigen boezem durven steken

De financiële aanmoediging helpt ook bij de bewustmaking van deze problematiek. Zo laat ook de gemeentelijke sportinfrastructuur qua toegankelijkheid zware steken vallen. Er valt lang niet overal een aangepast toilet te vinden. Een grote hoeveelheid trappen daarentegen wel. De gemeente heeft nog werk voor de boeg.

Iedereen heeft het recht om te genieten van een gezellig dagje uit in de eigen gemeente. Daarom vinden wij dat de mogelijkheid voor een toegankelijkheidspremie zeker het onderzoeken waard is.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is