Een aangepast beleid op maat van mensen met een beperking

Op 5 juli 2018

Een modern beleid voor personen met een beperking moet ervoor zorgen dat deze personen de mogelijkheid hebben om van uit hun verblijfplaats de plaats te bereiken waar ze naartoe willen, zonder enige hindernis te ondervinden. Dat vraagt aanpassingen.

Noodzakelijke wijzigingen

Hieronder verstaan we: goede en voldoende brede voetpaden, drempelloze overgangen, duidelijke geleidingslijnen voor blinden en slechtzienden op gevaarlijke punten en ratteltikkers aan rode lichten. Een duidelijke signalisatie voor zowel de personen met een beperking, als de andere gebruikers van de openbare weg horen daar ook bij. Daarnaast moeten er voldoende en wettelijk in orde parkeerplaatsen beschikbaar zijn en dienen hellingen aangepast te worden aan de noden van rolstoelgebruikers.

Voor al deze uitvoeringen rust de verantwoordelijkheid bij de gemeente en het gewest. De gemeente beloofde al jaren geleden, zoals in het meest recente meerjarenplan, om noodzakelijke wijzigingen door te voeren. Wij, en vooral de personen met een beperking die deze aanpassingen meer dan nodig hebben, blijven op onze honger zitten.

Een echte prioriteit

Miljoenen worden geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, maar simpele aanpassingen voor dagdagelijkse noden worden uitgesteld. Dat is jammer. N-VA Hechtel-Eksel wil daarom in samenspraak met de gehandicaptenadviesraad, de buurtbewoners en private spelers de nodige aanpassingen doorvoeren. Wij willen dat een jarenlange ‘prioriteit’ nu daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Samen gaan we voor een inclusief Hechtel-Eksel waar inwoners en toeristen met of zonder een beperking gezellig kunnen verkeren.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is